Tjäna extra pengar

Oavsett om du till vardags arbetar med gruvbrytning eller har ett annat arbete i Jokkmokk så är det aldrig fel att ha lite extra pengar på ditt bankkonto. Men om du jobbar heltid kan det kännas svårt att veta hur du kan gå tillväga för att tjäna extra pengar om du inte vill ta på dig extrajobb. Det finns många bra sätt att tjäna extra pengar och nedan får du tips på det.

Använd en pantbank

Genom att ta hjälp av pantbanken kan du tjäna pengar på dina värdesaker. Om du till exempel har smycken av äkta guld eller silver, kan du lämna in dem till pantbanken och få betalt. Det finns många bra pantbanker att välja bland. Ett bra exempel på det är Belona Pantbank som är en digital pantbank. På deras hemsida kan du beställa hem en pantpåse helt gratis. När du har fått hem pantpåsen kan du enkelt lägga in dina smycken som du vill sälja och sedan lägga det på brevlådan. När påsen har kommit fram till pantbanken kommer de att värdera innehållet så snart de har möjlighet. Sedan kommer du att få ett prisförslag som beskriver hur mycket du kan få betalt för det. Ju högre guldhalt, desto mer betalt kan du få. Därför är det till fördel om du själv kollar upp smyckets äkthet innan, så du vet vad du rimligtvis kan förvänta dig. Om du väljer att acceptera deras prisförslag, får du in summan på ditt konto. Med de pengar du får in kan du till exempel köpa ny inredning till ditt hem i Jokkmokk eller gå iväg och göra något roligt för pengarna.

Förutom att du kan använda sajten för att sälja dina värdesaker, går det minst lika bra att sätta pant på dem. Det innebär att du kan köpa tillbaka dina värdesaker efter en tid om du så vill.